skip to Main Content

Styrelsen

Om styrelsen

Klubbens styrelse väljs varje år på årsmötet. Styrelsens uppdrag innebär bland annat att ansvara för klubbens verksamhet, verkställa beslut och uppdrag från årsmötet, ansvara för klubbens tillgångar samt att representera klubben.

Välkommen att kontakta styrelsen genom att maila:

styrelsen@nykopingsbk.se

Styrelse

Ordförande:
Åke Hökby
ordforande@nykopingsbk.se

Vice ordförande:
Maria Silva
viceordforande@nykopingsbk.se

Sekreterare:
Vakant

Kassör:
Lotta Hellstadius

kassor@nykopingsbk.se

Ledamöter:
Carina Wedin
Victoria Carlsson
Åsa Kjellberg

Suppleanter:
Allan Lundh
Fanny Gustaver

Revisorer

Erika Hultman
Kristina Duvefelt

Revisorssuppleanter:
Helena Åhlander
Karin Norling

Valberedning

Sammankallande:
Hans Glamsare

Ledamöter:
Yvonne Kemi
Marita Westdahl

Information från valberedningen

Fakta om valberedningen och den nya valordningen

Presentation

För att presentera alla medlemmar i styrelsen, som valdes i februari 2020, ställde vi några frågor som alla fick svara på.

1. Hur länge har du varit medlem i Nyköpings Brukshundklubb?
2. Berätta om din hund eller dina hundar!
3. Har du några andra engagemang och uppdrag på klubben?
4. Berätta något som kan vara roligt att veta om dig!
5. Varför har du valt att engagera dig i styrelsearbetet? 

Åke Hökby, ordförande

1. Flyttade ner till Nyköping från Södertälje för över 30 år sedan. Efter att varit engagerad i Södertälje som instruktör och olika poster i styrelsen så kom jag snabbt in i Nyköpings Brukshundklubb. Var ordförande här för 27 år sedan. En aktiv period då vi bland annat byggde ut klubbstugan till den storlek den har än idag.

2. Vi har två hundar hemma. Jag har en malinoishane på 3 år som jag tävlar spår och sök med. Vi har blivit godkända högre spår och lägre sök hittills. Har på kul även testat och klarat startklass i lydnad. Sedan har vi en 7-årig Berger des pyrénées à face rase hemma också som Carina tävlar elitspår och är godkänd lägre sök med, också klarat startklass. Vår första belgare skaffade vi 1978 så vi har hunnit med några stycken.

3. Jag har under ett par år varit en av dem som planerat våra tävlingsspår. Jag har ibland ställt upp som lite stöd till tidigare styrelser i projektform. Jag var revisor ifjol. Nu har jag engagerat mig i fastighetskommittén där jag brinner för att börja få bättre ordning på underhåll och vidareutveckling.

4. Vi har två döttrar med egna familjer, en bor här i stan och en bor på Gotland. På Gotland har vi också sommarställe där vi försöker vara så ofta och mycket det går. Härliga strandpromenader året runt!

5. Jag har ju numera lite mer tid än tidigare då jag gått i pension. Det gör att jag efter moget övervägande valt att åter åta mig den rätt tunga uppgift som ordförandeskapet innebär. Jag har en lång erfarenhet från styrelsearbete bakom mig, både i ideella föreningar och bolagsstyrelser. Jag vet att arbetet är roligt, man får många nya vänner och ofta ser man tydliga resultat av det jobb man lägger ner. Samtidigt vet jag att det kan vara tufft. Man tvingas ta en del beslut som inte alla uppskattar, man räcker inte alltid till på det sätt som förväntas på sina håll. Jag känner ändå att styrelsearbete är något jag trivs med och hoppas kunna vara med och utveckla vår fina klubb i positiv riktning.

Maria Silva, vice ordförande

1. Blev medlem 2004, 16 år i år.

2. Enzo, 4 år, är en jaktlabrador och Milton, snart 2 år, är en flatcoated retriever. Vi håller på lite med apportering. Milton och jag tränar även inför startklass lydnad och appellspår. Har provat på det mesta med mina tidigare hundar – agility, nosework, spår och sök.

3. Jag är testledare för BPH och engagerad i mentalitetskommittén. Brukar vara spårläggare och sökfigurant på klubbens tävlingar.

5. Jag har valt att engagera mig i styrelsearbete eftersom det är roligt att driva utvecklingen framåt i klubben. För mig är det superviktigt att alla medlemmar ska känna sig välkomna och vilja vara en del av klubben. Tillsammans är vi starka!

Victoria Carlsson, ledamot

1. Jag har vart medlem i snart 4 år.

2. Rottweiler tik Nikki  på 3,5 år har tränat mest vardagslydnad men även lite spår på hobby nivå bara för aktiveringens skull. Har provat att ställa ut på utställning men det gick inte så bra, så det tyckte varken jag eller Nikki var så kul då.

3. I början av mitt medlemskap var jag med och drev FIA- gruppen men efter att den la ner så har jag inte vart så aktiv mer än att jag sköter medlemsregistreringen för medlemmarna.

5. Jag har valt att engagera mig för jag tycker det är viktigt med föreningsliv.

Lotta Hellstadius, kassör

1. Första året i NBK.

2. Rani, Rhodesian Ridgeback-tik, snart ett år.

3. Inga övriga engagemang på klubben.

4. Spelar mycket golf och ser fram emot att ta med mig Rani på golfrundor. Har också en sommarstuga utanför Hudiksvall, Norr Dellen, så vi försöker komma dit så mycket som möjligt vid långhelger och semester. Finns alltid något att fixa där.

5. Jag har alltid varit engagerad i någon/några föreningar, tycker det är kul att få vara med från början, det är väldigt lärorikt och man får så mycket på köpet. Som ny hundägare vill jag verkligen ha tillgång till Brukshundsklubben – så jag engagerar mig. Det är ju så en ideell förening överlever – alla hjälps åt.

Carina Wedin, ledamot

Har varit medlem i Nyköpings Brukshundklubb sedan 2001 och suttit i styrelsen ett antal år till och från under denna tid. Tycker om föreningsarbete och att sitta i styrelsen är ett av många roliga sätt att bidra för att få en verksamhet att fungera. I övrigt håller jag spårkurser och brukar vara spårchef på våra spårtävlingar.

Min hund heter Rapports Nille och är en schäfer på tre år. Målet är att tävla honom i spår och sök.

Bor utanför Jönåker och driver en butik hemma på gården. Är även frilansande skribent och jobbar bland annat med vår lokala tidning ”Se Hit”.

Åsa Kjellberg, ledamot

1. Första gången jag kom till NBK var 1991 med en strävhårig tax.

2. Nu har jag 2 labradorer, Vilda och Chica som är 3 och 7 år. De tränar och tävlar jag sök och jakt, apportering, med. I huset bor även en gråhund och en gråwachtel (blandning). De heter Chippa och Bira, är 7 och 1,5 år gamla. De får jaga och gå eftersök.

3. Under dessa år på klubben har jag hunnit engagera mig i bla – HUS, tävlingssekreterare, TS och nu styrelsen. Är instruktör och har haft många kurser, tidigare. Självklart har jag varit med som funktionär på tävlingar också, om jag inte suttit i sekretariatet.

5. Varför har jag valt att gå med i styrelsen – jag fick frågan och tänkte att klart jag ställer upp för klubben. Hjälps alla åt med det de kan så blir det oftast bra och vi behöver en klubb om man vill träna och tävla.

Allan Lundh, suppleant

1. Jag har varit med i SBK i ca fem år, men jag har varit med tidigare under 70- och 80-talen. Då var jag aktiv både i styrelse och utbildning av hundar, tävlade i både sök och spår. På den tiden var jag Schäfer ägare, i dag är jag Pumi- ägare.

2. En pumihane som heter Eros och är 5,5 år. Jag tränar och tävlar fortfarande i sök och spår med min hund.

3. Jag sitter i styrelsen som suppleant och är sammankallande i fastighetskommittén.

4. Under mellanåren från då till nu var jag mycket ute och cyklade. Jag har åkt Vättern runt tjugofem gånger.

Fanny Gustaver, suppleant

1. Jag har varit medlem i NBK i ett år.

2. Min hund heter Ginza och är en Australian Kelpie-tik på 7 år. Nu satsar vi mest på att tävla lydnad men vi tränar även spår. Tidigare har vi framför allt kört agility och även lite nose work. Vi gillar även att springa ihop och skulle ha varit med på vårt första K9 Biathlon (terränglopp) nu om det inte hade blivit inställt.

3. Jag är även med i PR- och informationskommittén och är webbredaktör. De senaste åren har jag bott i Eskilstuna och varit med i EBK och EHDK. Där har jag varit funktionär på agility-, lydnad- och spårtävlingar.

4. Mitt senaste styrelseuppdrag var i en cykelklubb i Eskilstuna. Jag hade en period för några år sen då jag höll på med triathlon och cyklade Vätternrundan.

5. Jag tyckte det var kul att engagera mig i styrelsen eftersom jag är ganska ny i klubben. Det är ett bra sätt att lära känna nya människor och komma in i klubben. Det jag gillar bäst med föreningslivet är just möjligheten att träffa andra med gemensamma intressen och att ha roligt tillsammans. Jag vill gärna bidra till en aktiv klubb där alla hundar och hundägare kan hitta något för dem och trivas!

Back To Top