Tillgång till stugan

Om vår klubbstuga

Du som är medlem i Nyköpings Brukshundklubb har möjlighet att få tillgång till vår klubbstuga. Här kan du till exempel ta en fika, gå på toaletten eller träna i träningsrummet.

Den 29 april byttes låset från ett klassiskt lås med nycklar till ett lås med så kallade taggar. Den huvudsakliga anledningen till bytet är att många nycklar delats ut under åren och att få har lämnats tillbaka, även om innehavarna slutat vara medlemmar. Det gör att säkerheten mot inbrott är alltför dålig och inte uppfyller försäkringsbolagets krav. Med ett taggsystem får vi möjlighet att avprogrammera taggar som inte lämnas tillbaka vilket ger bättre säkerhet.

Om man inte haft nyckel sedan tidigare så betalar man 500 kronor för att få en tagg. Syftet med avgiften är att den ska bidra till kostnaderna för låssystemet och för löpande kostnader som är kopplade till att man använder stugan, till exempel el, vatten och slitage.

Avgiften betalas med Swish till klubbens nummer 123 613 09 42 med märkning ”Ny tagg”, senast då taggen hämtas ut.

För medlemmar som inte har nyckel sedan tidigare

• Medlem som vill ha tillgång till stugan kan erhålla en tagg och betalar en engångs administrationsavgift på 500 kr.
  • Man måste vara medlem.
  • Vid återlämning återgår taggen till klubben utan återbetalning då det inte längre är en deposition.
  • Tagginnehavare som inte längre är medlem ska omedelbart återlämna tagg. Sker inte det debiteras 500 kr för borttappad tagg som då loggas ut och blir oanvändbar.
  • Skrivet avtal skrivs för varje tagg.
  • Tagg får inte förses med adress eller liknande till stugan
  • Borttappad tagg ska omedelbart rapporteras till klubbens nyckelansvarige.
  • Tagg får inte lånas ut.
  • Tagg anses vara värdeföremål och förvaras därefter.

För medlemmar som har nyckel sedan tidigare

• Den som har nyckel idag kan mot en avgift på 100 kr byta mot en tagg. Den gamla depositionen byts mot uttagsavgiften. Depositionen förverkas. Tidigare depositions storlek kan vara olika beroende på hur länge sedan nyckeln togs ut men regeln gäller oavsett det.
  • Erbjudandet gäller året ut. Efter 2020 anses utevarande nycklar förverkade. Info lämnas genom Nyhetsbrevet, Facebook och hemsida.
  • I övrigt samma regler och skrivet avtal på samma sätt som för nya ovan.

Lånetaggar för funktionärer

Funktionärer som styrelsemedlemmar, tävlingsledare, instruktörer som valt att inte lösa ut egen tagg kan erhålla en lånetagg för den period uppdraget pågår. Med taggsystem kommer vi alltid att kunna ha taggar tillgängliga.

Vill du ha en tagg?

Om du vill ha en tagg så kan du passa på när du träffar någon i styrelsen på klubben. Vilka som sitter i styrelsen kan du se här och vi har alla möjlighet att hjälpa dig.

Har du en nyckel idag som du inte vill byta mot tagg så kan du lämna den till någon i styrelsen eller skicka den till oss per post och berätta om du vill efterskänka din deposition eller om du vill ha den tillbaka. Ange även hur stor deposition du betalade samt namn och kontonummer.

Kvittens

När du kvitterar du din tagg kommer du att få skriva på Kvittens av uttagen nyckeltagg.