Medlemsbrev Juli

Medlemsbrev juli

Hej alla medlemmar i Nyköpings Brukshundklubb!

Det tål att upprepas – vilken start på sommaren vi har fått! Kanske är det som plåster på såren för att 2020 fick en tråkig start i övrigt, vem vet..? Hoppas ni haft tillfälle att njuta, bada och sola. Nu ser det ut som om en helt vanlig svensk sommar är på intågande, vädermässigt i alla fall. Även om vi tvåbenta uppskattar sol och bad så är nog våra hundar glada över en mer normal sommar.

Efter ett långt uppehåll av tävlingssäsongen kom den till sist igång i juni. Då tillfälle gavs att ordna extratävlingar passade Nyköping på att arrangera en söktävling. Värmen gjorde att förutsättningar inte var de bästa men sex ekipage deltog denna varma junidag. Nästa tävling går av stapeln den 8 augusti – det är lägre och högre spår. På tal om tävlingar så har nu 2021 års tävlingar planerats och det blir följande tävlingar arrangerade av Nyköpings BK: spår elit, skydd alla klasser, sök alla klasser samt lydnad alla klasser och troligen även en appelltävling. Nu när tävlingssäsongen så sakta tuffar igång så önskar vi såklart alla lycka till! När det gäller tävlingsverksamheten så efterlyste vi intresserade som vill utbilda sig till Tävlingssekreterare – vi har fått två anmälningar hittills. Är du också intresserad, eller vet någon som kan passa så hör av er till styrelsen@nykopingsbk.se. Önskvärt vore att ha minst fyra som vill utbilda sig.

En återkommande punkt på styrelsens dagordning är såklart ekonomin som i år till viss del påverkats av att vi inte haft lika många kurser som normalt men också av att vi valt att göra en del nödvändiga investeringar. Vi hoppas kunna balansera detta under sommaren och hösten. Sörmlands Sparbank har gått in och stött ett antal föreningar och vi fick ett fint bidrag på 10 000 kronor. Inom kort kör vi även igång ett lotteri i samarbete med Vettris som sponsrar med riktigt fina priser och alla intäkter går till klubben – mer information kommer inom kort! Glass, fikabröd och kaffe är såklart också en liten inkomstkälla till klubben plus att det är väldigt trevligt med en fika efter träningen. Vi är ju numera en kontantfri klubb så det är enkelt att betala med swish. Många bäckar små gynnar klubbens ekonomi. En annan intäktskälla är vårt samarbete med Realgymnasiet som från och med hösten hyr lokal hos oss flera gånger i veckan. Så mycket bra för klubbens kassa och samtidigt trevligt med stor aktivitet på klubben.

Klubbens fastighetskommitté är det fart på. Nu har vi en fungerande gräsklippare och det verkar inte bättre än att de har stora förhoppningar om att även den äldsta maskinen kan sparkas igång, tänk vad de kan grabbarna i FK! Finns också möjlighet att de går loss på en av de gamla bodarna och börjar riva – men låt de hållas, vi har skojiga planer för det som blir kvar!

Den torra fina våren och sommaren gör att städningen av stugan inte varit så betungande. Vi fortsätter hjälpas åt och en ny städlista skickas snart ut. En lista för gräsklippning sätts upp i stugan – toppen om vi kan hjälpas åt även där. Alla ni som gärna är på appellplanen och tränar – bidra gärna med några timmars gräsklippning. Vill du ha hjälp att komma igång och få gräsklipparen visad för dig så hör av dig till styrelsen så ber vi någon i fastighetskommittén ta kontakt med dig.

Nu önskar vi alla en riktigt härlig sommar med ännu mer sol, lagom med regn, härliga bad för dig och din hund (se upp med alger) och såklart massor med härlig träning! Väl mött på klubben!

Obs en liten uppmaning – boka gärna redan nu in vårt medlemsmöte den 14 oktober 19.00.

Bästa hälsningar