Medlemsbrev Juni

Medlemsbrev juni

Tiden går fort – redan juni! Klubbens verksamhet fortskrider till viss del även om den i hög grad påverkats av situationen med Corona. Kurser pågår – men inte i den utsträckning som önskats, det tränas dock för fullt och nu är äntligen årets första tävling på gång. Eftersom vi inte fått genomföra några tävlingar fram till 31 maj har SBK gett klubbarna klartecken att med kort varsel planera in nya tävlingar under året. I Nyköping genomförs därför en tävling i sök, högre och elit klass den 28 juni. Tack till Lena Kerje som sett till att tävlingen blir av.

Nu håller vi tummarna för att höstens tävlingar kan genomföras som planerat. Inom kort kommer vi planera 2021 års tävlingar – vi får hoppas och tro att tillvaron har återgått någorlunda till det normala och att vi nästa år kan arrangera de tävlingar som vi planerar. Ett litet upprop kommer här; klubben är i behov av nya tävlingssekreterare. Utbildningen som numera är digital och på cirka 15 timmar kommer att hållas under vinterhalvåret. Ingen förkunskap behövs mer än viss datorvana. Hör av dig till styrelsen@nykopingsbk.se om du är intresserad.

Styrelsen jobbar på med en hel del praktiska göromål. Klubbstugan har genomgått en brandöversyn vilket innebär att det nu sitter skyltar uppe vid de nödutgångar som finns. Dessutom vill vi rikta ett stort tack till Länsförsäkringar som skänkt klubben två nya brandsläckare! Ett bekymmer har varit gräsklipparen men den är åtgärdad nu. Här var det en klubbmedlem som ryckte in lagade det som behövde lagas. Ett stort tack till Tord Sivén. Fastighetskommittén har dessutom gjort ett superröj med två släpkärror skräp till soptippen! Tack till alla som hjälpte till!

Ett litet bekymmer har tillkommit då vår kökskommitté tillhör riskgruppen och inte är på klubben så ofta. Alla måste därför ta ett gemensamt ansvar för kök och kafé. Ett skräckexempel är termosen med ett tjockt lager mögel ovanpå kaffet; den måste stått bra länge… Men med gemensamma insatser ska vi nog lyckas med att hålla allt fräscht. Nu, i Coronatider, väljer vi också att använda engångsmaterial. Så när du torkar bänkar och bord – använd spray och Torky.

Trevligt i sammanhanget är dock att glassboxen är fylld och att det finns fikabröd – allt engångsförpackat! Då en del upplever kaffemaskinen som krånglig och saknar det vanliga bryggkaffet så är det helt okej att brygga sig en kopp kaffe – precis som förr. Kaffemaskinen står såklart kvar för den som hellre väljer den. Oavsett vad du väljer kostar en kopp 12 kronor. Vi önskar alla många trevliga fikastunder på klubben. Kaféet är ju lite av klubbens hjärta. Det är här vi träffar många av dem vi kanske inte tränar så ofta med men ändå vill man ju ta en fika ihop ibland. Här får nya medlemmar och kursare också möjlighet att lära känna dem som varit med i klubben lite längre. Som sagt – kaféet är en viktig plats för oss alla!

Avslutningsvis så vill vi nämna Curt Blixt – klubbens enda hedersmedlem – som efter en lång tids sjukdom har lämnat oss. Curt var i det närmaste en ikon i hundsammanhang med alla uppdrag och projekt han jobbat med för SBK och SKK genom åren – främst inom områdena hundars mentalitet och beteenden. I träningssammanhang var söket hans stora intresse och de som hade förmånen att få träna med honom vet vilken källa av kunskap han satt på. Genom att sätta in en gåva (PG 1177-5) till Curt Blixts minnesfond för hundars mentalitet, som SKK startat, kan vi alla vara med och bidra till att man fortsätter ha stort fokus på just hundars mentala egenskaper och beteenden. Märk inbetalningen ”CBs minnesfond” och din mejladress.

Nu önskar vi alla medlemmar en fin tid tillsammans med era fyrbenta. Oavsett om ni är i skogen, på appellplanen eller vid sjön – så njut av den här härliga årstiden.

Styrelsen, Nyköpings Brukshundklubb