Medlemsbrev!

Hej alla medlemmar!

Våren är här på riktigt och med den om möjligt ännu mer träningsglädje än innan. Vi som har våra hundar kan skatta oss lyckliga i denna ovanliga tid. Vi kan, till skillnad från många andra, ägna oss åt det vi tycker är roligast av allt. Hoppas att ni alla kan motivera er att träna trots att första halvårets tävlingssäsong är inställd, återstår att se hur sommaren och hösten blir.

Om du är nyfiken på vilka vi i styrelsen är och vad vi helst hittar på med våra hundar så finns det nu en presentation på vår webbsida!

Ekonomiska utmaningar
Vi i styrelsen jobbar på som vanligt och håller våra möten digitalt. Med tanke på rådande situation handlar en hel del av våra samtal och diskussioner om klubbens ekonomi. Vår största intäktskälla är kurserna och även om vi fortsätter hålla kurser är det inte i samma omfattning som normalt. Att vårens tävlingar är inställda påverkar såklart ekonomin något men det är marginellt. Styrelsen har ändå valt att göra vissa investeringar varav exempelvis de två belysningsstolparna var helt nödvändiga. Det gensvar vi fick på insamlingen till stolparna var fantastisk. Stort tack till alla som bidrog!

Nytt låssystem med taggar
En annan nödvändig investering är det nya låset som vi berättade om i förra nyhetsbrevet. Efter att ha lyssnat på synpunkter som kommit in från medlemmar angående vårt tänkta sätt att finansiera den investeringen så har vi i styrelsen tänkt om. Vi struntar därför i att ta ut en årsavgift utan det blir endast en avgift på 500 kronor när man löser ut sin personliga tagg. Det innebär att alla ni som har nycklar idag endast behöver betala 100 kronor eftersom ni har betalt era nycklar sedan tidigare. Låset kommer att bytas den 29 april. Från den 29 april till den 3 maj kan du komma till klubben och lösa ut din tagg! På webbsidan kan du läsa mer om bytet och se vilka tider du kan lösa ut din tagg.

SM-bidraget dras in
Då vi tvingas göra en del nödvändiga investeringar försöker vi vara kreativa och hitta nya intäktskällor. En sådan kommer att vara ett lotteri. Mer information kommer om det. Men vi måste också täppa till och dra in på utgifter. En sådan utgift, där klubben varit ytterst generös jämfört med de flesta andra klubbar, är vårt bidrag till SM-ekipagen. Eftersom Nyköping är en klubb med många framgångsrika tävlingsekipage som kvalificerar sig till SM så blir det dessvärre en väldigt stor utgift för klubben. Det har funnits år då vi totalt haft uppåt tio tävlingsekipage då vi har tävlande i såväl bruks och lydnad som agility och rallylydnad. Bidraget infördes för 12 år sedan när klubben hade mycket god ekonomi och nu får vi anpassa oss till att så inte är fallet. Styrelsen har därför beslutat att från och med i år dra in det bidraget.

Utslitna gräsklippare
Ett annat problem vi står inför just nu är gräsklipparen. Klubben är ägare av två gräsklippare varav ingen är särskilt duglig. Att investera i en ny är något vi försöker undvika. Det är en stor utgift så fastighetskommittén jobbar på för fullt för att hitta en lösning.

Vi vill också rapportera att vi inte har glömt bort den utlovade mattan till träningsrummet. Men vi ser inte den som högsta prioritet just nu utan satsar på att ha den på plats till inomhussäsongen börjar.

Byte till ny SBK-logotyp
På årsmötets uppdrag har styrelsen jobbat med frågan om vi ska byta logotype och därmed också ansluta oss till SBK:s grafiska profil. Styrelsen har beslutat att vi kommer att byta logotype då det finns många fördelar med ett gemensamt uttryck; ett viktigt skäl är till exempel att vi tydligt särskiljer oss från privata aktörer. Loggan kommer successivt att bytas ut där den används men allt ska vara helt klart till halvårsskiftet. På webbsidan hittar du mer information om varför vi valt att byta logotyp.

Skotträning på onsdagskvällarna

Avslutningsvis påminner vi om onsdagarnas skotträning. Det är samling 18.00 för den som vill vara med. Vi är glada över att listan som hänger på klubben börjar fyllas på med namn som hjälper till att skjuta. Vill du hjälpa till men inte vet hur man gör – kom gärna på onsdag den 29 april så visar Åke hur man gör och var pistolen finns.

Träna nu så mycket ni kan och orkar men håll avståndet till varandra.

Vi ses på klubben!
Varma hälsningar styrelsen