Medlemsbrev April 2020

Medlemsbrev april 2020

Hej medlemmar i Nyköpings Brukshundklubb!

Tänk vad livet och tillvaron kan förändras på bara en månad. När förra medlemsbrevet skickades ut hade vi ingen aning om vad som låg framför oss och vilken effekt Coronaspridningen skulle få på oss i såväl våra arbetsliv som på fritiden. I stort som smått har såklart även vår klubb påverkats. Sådant som påverkat oss utåt sett är framför allt tävlingar och kurser. SBKs direktiv är att tävlingssäsongen helt är inställd till och med den 31 maj. Kurserna kan fortgå med högst 10 personer i gruppen (inklusive instruktör) och de ska hållas utomhus – men det är helt klart en stukad verksamhet då vi får många avhopp. Kurser blir inställda vilket är tråkigt för alla som egentligen vill gå kurs för att utvecklas med sin hund och även för klubben då just kurserna är vår största och viktigaste inkomstkälla. Vi har ingen aning om hur virusets framfart kommer påverka oss efter sommaren – men vi hoppas att det är över då och att vi kan komma tillbaka med full kraft och riktigt många kurser.

Vår planerade fixardag ställdes även den in på grund av rådande läge. Men vi har en ytterst aktiv och flitig fastighetskommitté som ändå jobbar på. Det är en hel del som måste göras och kommittén har besiktigat såväl område som stuga. Det vi konstaterat är att det fattas en hel del redskap för att sköta det allra enklaste underhållet. Har du redskap över som du inte använder? Klubben tar tacksamt emot dessa. Exempelvis saknas grävspade, krattor, sekatör m.m. Kan du tänka dig att göra en insats med de uppgifter som stugkommittén har framför sig så hör gärna av dig till styrelsen så berättar vi vad du kan hjälpa till med just nu.

Som om vi inte redan hade nog med både arbete och utgifter så orsakade torsdagens stormvindar viss förödelse på klubben då en av belysningsstolparna blåste omkull. Men vi har en toppenleverantör i Thunman Entreprenad AB som redan var bokade att fixa den sönderrostade stolpen på stora appellplan. De fixar båda stolparna nästa vecka och för den omkullblåsta behöver vi inte ens betala arbetskostnaden. Vi är innerligt tacksamma över så fina leverantörer i dessa tider!

Styrelsen träffar vid varje möte en eller ett par av våra kommittéer för att lyssna på önskemål, deras planeringar och bollar tankar kring vad vi kan göra för att underlätta deras arbete – och tvärtom. Sedan sist har vi suttit ned med agilitykommittén som planerar att hålla en tävling den 5 september. Agilityhindren kommer under kommande säsong fortsatt vara på stora appellplanen men diket som blivit efter grävningen när belysningen sattes upp för några år sedan ska fyllas upp så snart det går att köra med lastbil och då kommer vi så småningom att kunna flytta ner agilityn mot skogen. Vi hoppas det här kommer bli en lösning som fungerar för alla.

På tal om träning så hoppas vi såklart alla håller igång trots att det inte finns några tävlingar att se fram emot just nu. Ett säkert vårtecken är att skotträningen har kört igång på onsdagar. Det är samling 18.00 för alla som vill träna skott och dessa kvällar kan det förekomma skott fram till 19.00 beroende på om många vill ha budföring. De första fem onsdagarna ansvarar styrelsen för skotträningen, efter det måste alla som själva vill ha träning ställa upp hjälpa till med skotträningen. En lista på detta kommer att sättas upp på klubben. I övrigt är det inte tillåtet med skotträning på kvällar då det förekommer såväl träning som kurser då. Vill du skotträna på dagtid är det ok – men alltid med en försäkran om att andra som eventuellt är med på klubben tycker det är okej.

Avslutningsvis så har styrelsen tagit ett enhälligt beslut om att byta lås på klubbstugans ytterdörr då vi har omkring 150 nycklar i omlopp. Vi har vid flera tillfällen försökt få tillbaka nycklar men det lyckas dåligt med det. Styrelsen ansåg att det var viktigt att ta beslutet snabbt då det handlar om en ansvarsfråga vad gäller fastighetssäkerhet. Vi kommer nu att få ett digitalt lås med taggar som man löser ut för samma summa som med nycklarna – det vill säga 400 kronor. Detta är ingen deposition längre utan blir en betalning för att få en tagg och på så sätt fri tillgång till klubbstugan. (Ni som betalat deposition för era nycklar behöver självklart inte betala denna avgift.) Utöver den fasta avgiften betalar man 20 kronor i månaden för sin tagg och på detta sätt kommer vi att kunna finansiera den nya lösningen inom ett antal år.

Önskar er alla en fin månad med härligt träningsväder. Träna på – i skogen och på klubben – men håll avstånden så ni håller er friska.

Ta riktigt väl hand om er själva och varandra!