Medlemsbrev Mars 2020

Medlemsbrev mars 2020

Hej alla medlemmar!

Årets första nyhetsbrev kommer här – och även det allra första nyhetsbrevet någonsin till medlemmarna i Nyköpings Brukshundklubb. Med det här vill vi på ett enkelt sätt hålla er medlemmar à jour med vad som händer i klubben.

Årets styrelse, som valdes på årsmötet den 23 februari, har nu haft sitt första längre möte där vi såklart pratat en hel del om oss själva, inte minst för att lära känna varandra. Viktigt var också att prata om vad vi som enskilda individer är bra på och vad vi tycker är viktigt i styrelsearbetet. Vi kom fram till att årets styrelse är en blandad grupp med vitt skilda erfarenheter både när det gäller brukshundklubbar och styrelsearbete vilket gör att vi kompletterar varandra riktigt bra. Dessutom har vi alla inställningen att det ska vara roligt att sitta i styrelsen och med den goda kemi som snabbt infann sig så lyckas vi nog med det – trots att det ibland kommer vara både svåra och tråkiga frågor att bena ut.

Såhär inledningsvis har vi en del att ta tag i. Inte minst att fördela arbetsuppgifter och ansvar inom styrelsen men såklart att även följa upp och genomföra beslut som tagits av föregående styrelse; ett sådant beslut är till exempel en ny luftvärmepump i träningsrummet som inom kort ska installeras.

Något vi känner varmt för och vill prioritera är underhållet av fastigheten som till viss del är eftersatt rätt rejält. Fastigheten är trots allt hjärtat i vår verksamhet och även den enda ekonomiska tillgången som klubben har – alltså något vi alla måste vara rädda om och förvalta. Här hoppas vi såklart på god hjälp från händiga medlemmar! Vi återkommer snart om vad vi kommer att fokusera på under det här året.

En annan av klubbens viktiga delar är kursverksamheten. För åtta år sedan tog dåvarande styrelsen ett avgörande beslut för klubbens framtid. Man beslutade att börja avlöna instruktörerna för att skapa såväl motivation som delaktighet. Instruktörsrådet skapades och projektet blev en succé. De tre första åren hade klubben runt 40 kurser varje år – därefter har det dippat något men det är fortfarande fler kurser än vad de flesta andra klubbar har. För att samla krafterna och verkligen fånga upp och genomföra instruktörsrådets idéer skapas nu en HUK – hundägarutbildningskommittén. Mer om detta kommer vi rapportera framöver.

Som några av er säkert noterade så heter det hundägarkommittén – inte sektor som tidigare. Det är en riktlinje från SBK centralt att alla sektorer numera ska kallas kommittéer.

Vi lovar att återkomma snart igen med fler nyheter, information och glada hejarop! Avslutningsvis vill vi också hylla alla våra tävlingsekipage – vilken stolthet ni alla är för Nyköpings Brukshundklubb! Och på tal om träning – nu finns det återigen en pistol avsedd för skotträning – så det är bara att sätta igång och ordna med den träningen ni som är i behov av det. Som vanligt är det lördagar klockan 10 nu under vinterhalvåret, men så snart vi vrider fram klockan är det onsdagskvällar som är avsatta för just skotträning.

Nu håller vi tummarna för fint väder och bra träningsmöjligheter!

Väl mött på klubben!